Sunday, July 11, 2010

Antara Keistimewaan Set Sauna Portable ( Mudah Alih)

~Paling mudah di pasang dan simpan (tak sampai 5 minit….)
~Menggunakan kualiti kain yang bermutu tinggi, kalis air & tahan lama.
~Harga yang sangat-sangat berpatutan dan mampu beli
~Mendapat kelulusan CE dari luar negara & Suruhanjaya Tenaga dari Malaysia. Selamat ~digunakan.
~Sangat berkesan untuk menurunkan berat badan & mengekalkan kesihatan.
~Anda bebas ~bersauna dengan keselesaan rumah sendiri.

SIHAT DENGAN SAUNA

Antara kebaikan sauna dari sudut kesihatan:

* Keluarkan Toksin Dari Tubuh

Peluh yang keluar masa didalam sauna bukannya sia-sia. Seperti yang diketahui pori-pori yang membesar dan mengeluarkan peluh itulah yang akan mencantikkan kulit. Tapi di samping itu turut keluar bersama peluh ialah toksin yang ada dalam tubuh. Kesannya kulit akan menjadi cerah dan bersih.

* Sembuhkan masalah kulit

Panas ruang sauna yang biasa antara 60 darjah celsius hingga 105 darjah celsius akan menyebabkan pembuluh darah melebar dan tekanan darah meningkat. Hasilnya kulit akan menjadi sihat. Selain itu masalah kulit seperti jerawat juga akan dirawat. Sebabnya wap panas sauna akan melembutkan jerawat sekali gus mempercepatkan proses penyembuhannya.

* Meningkatkan Metabolisme

Bagi kesihatan tubuh, sauna akan meningkatkan degupan jantung antara 50 hingga 75 peratus dalam masa 20 minit. Begitu juga dengan kadar metabolisme tubuh, sauna membantu meningkat hingga 20 peratus. Keadaaan ini menyebabkan tubuh dapat membakar kalori lebih banyak dan kesannya bertahan hingga 3 jam kemudian.Apabila pembakaran kalori berlaku lebih banyak, maka penurunan berat badan juga berlaku dengan pantas dengan bersauna.

* Membunuh Bakteria Dan Virus

Mandi peluh melalui sauna akan membuat otot-otot tubuh berehat dan membolehkannya melepaskan toksin penyebab rasa letih setelah seharian melakukan aktiviti. Aliran darah yang semakin cepat membantu proses memperbaiki sel-sel otot. Selain itu proses pemanasan suhu tubuh ini juga bermanafaat untuk membunuh sel-sel bakteria serta virus dalam tubuh dan meningkatkan kemampuan tubuh mengeluarkan racun sekali gus meningkatkan sistem imunisasi tubuh.

* Kurangkan Stres

Faktor inilah yang menyebabkan ramai yang memilih aktiviti sauna bila berasa stres. Biasanya setelah selesai melakukan sauna, fikiran akan merasa tenang. Stres dan juga kerisauan juga boleh dikurangkan dengan sauna hingga membuat fikiran lebih damai.

TESTIMONI SAUNA
Testimonial pelanggan/dealer nazconsauna 1

kak zahida..sebenarnya saya gila buat sauna kat spa since lepas beranak..masa tu bulan 9 = 80kg ( baby dah 3 bulan umurnya..saya tetap nampak mcm pegnen lg masa ni..tensen je )...bulan 12 = 68 kg tapi dah habis beribu kat spa.tak larat dah..saya stoplah...tp nak turun berat lg...so..terpikat dgn sauna nazcon..terus jadi dealer awal tahun ni...start bersauna sendiri...
hujung bulan 1 = 65kg
hujung bulan 2 = 60kg
hujung bulan 3 = 56kg..ingat nak turun lagi ni..jadi 50kg..tapi ikut pelan pemakanan..minum air byk...saya guna sekali Slimming Pakej tu, kemudian guna sauna pants untuk kecikkan paha dgn perut...berkesan kak zahida!! tapi saya selang seli hari guna sauna dan sauna pants...saya buat jadual saya sendiri..bila saya makan apa2 pun saya masuk dalam diari supaya tak terbabas makan...Saya ukur lilit badan saya sebelum dan selepas sauna...pastu timbang guna digital weight yang ada ukuran peratus lemak dan air tu...gerenti kurang setiap kali lepas sauna..rekod penurunan berat semua saya masukkan dalam diari...kulit muka pun licin sedangkan dah dekat setahun tak pergi facial..dulu..kalau tak gi facial sebulan sekali...muka saya gerenti masalah..sekarang..baju kebaya tahun 2000 dulu..saya dah boleh pakai balik...bayangkan baju nikah saya pun saya pakai dah longgar..masa nikah dulu berat pun 60 lebih...maknanya lebih kurus dari dulu..tapi husband cakap now masih montok lagi...hehehe

No comments:

Post a Comment